Publikavimo data: 2025-08-18
Skruzdėlyno pyragas su virintu sutirštintu pienu
Nuo vaikystės tai buvo mano mėgstamiausias pyragas. Dabar žinau, kaip jį pagaminti, "Skruzdėlynas" gaunasi labai skanus.
Žingsnis 1
Į dubenį supilkite ištirpintą sviestą, pieną, kiaušinius, cukrų, druską ir sodą. Išplakite tešlą plaktuvu.
Žingsnis 2
Persijokite miltus ir suberkite į tešlą.
Žingsnis 3
Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 6 dalis. Dėkite į šaldiklį 1-2 valandoms.
Žingsnis 4
Tešlą sutarkuokite stambia tarka ant riebalais išteptos kepimo skardos.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą 10-15 minučių.
Žingsnis 6
Sulaužykite sausainius ir leiskite jiems atvėsti. Įmaišykite kondensuotą pieną ir minkštą sviestą.
Žingsnis 7
Gilų dubenį uždenkite maistine plėvele ir sudėkite sausainius. Atsargiai apverskite į lėkštę ir patiekite. Palikite skruzdėlyną 1-2 valandoms.
Kategorijos