Publikavimo data: 2024-09-16
Skumbrė, įdaryta kiaušiniu ir morkomis
Įdaryta skumbrė su kiaušiniu ir morkomis nustebins svečius patrauklia išvaizda ir subtiliu skoniu. Rezultatas vertas pastangų. Svarbu, kad žuvis būtų be sėklų. Suvyniotas užkandis geriau išlaiko formą dėl želatinos, kuri kepimo metu sugeria visus sluoksnius. Tokia griežinėliais supjaustyta skumbrė tikrai papuoš stalą. Galite eksperimentuoti su įdaru ir pridėti, pavyzdžiui, marinuotų agurkų, sūrio ir žolelių.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Keptuvę įkaitinkite iki vidutinės ugnies, įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite svogūnus bei morkas. Kepkite daržoves, kol suminkštės, ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Išvirkite vištos kiaušinį. Į nedidelį puodą supilkite šaltą vandenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite ir virkite dar 10 minučių. Tada kiaušinį atvėsinkite, nulupkite lukštą ir supjaustykite stambiais apskritimais.
Žingsnis 3
Įdėkite įdarą. Ant maistinės plėvelės sudėkite skumbrės filė ir iš vidaus tolygiai pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais. Tada apibarstykite maistine želatina. Ant 1 filė sudėkite morkas ir svogūnus, o ant viršaus išdėliokite kiaušinį. Tada faršą uždenkite antruoju filė gabalėliu ir keliais sluoksniais sandariai apvyniokite maistine plėvele. Suriškite maistiniu siūlu ir plėvelėje padarykite kelias skylutes.
Žingsnis 4
Išvirkite įdarytą skumbrę. Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu, užvirinkite ir sudėkite į jį skumbrės suktinuką. Sumažinkite kaitrą ir virkite 30 minučių. Išimkite suktinuką ir palikite visiškai atvėsti. Tada 2-3 valandoms perkelkite į šaldytuvą, kad želatina sukietėtų.
Kategorijos