Publikavimo data: 2024-06-23
Skumbrė, kepta po jogurtu
Skumbrė yra viena iš nedaugelio Rusijoje labai populiarių jūros žuvų rūšių. Ji yra skani, sveika, o iškepta atrodo gražiai ir apetitiškai. Tačiau ši žuvis ypač skani kepta orkaitėje. Skumbrė, iškepta po jogurtu su prieskoniais ir citrinos sultimis, būna kvapni, minkšta ir sultinga. Tai sveikas patiekalas žuvies mėgėjams ir tiems, kurie rūpinasi savo sveikata.
Žingsnis 1
Atskirkite žuvies filė nuo kaulų. Nuo filė kraštų pašalinkite likusius pelekus. Apčiuopkite rankomis ir pašalinkite likusius kaulus.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į dubenį, įpilkite jogurto, pagal skonį druskos ir pipirų bei išspauskite pusės citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite skumbrę į indą, užpilkite jogurto mišiniu ir 30 minučių marinuokite šaldytuve.
Žingsnis 4
Marinuotą žuvį sudėkite į kepimo indą ir uždenkite folija. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite skumbrę 30 minučių. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir atsargiai sudėkite filė ant lėkštės.
Kategorijos