Publikavimo data: 2024-06-15
Skumbrė, kepta su bulvėmis ir daržovėmis
Su bulvėmis ir daržovėmis kepta skumbrė - nepaprastai skanus, sotus ir gražus patiekalas. Sluoksniais išdėliotų bulvių ir daržovių garnyras ir viduryje iškepta žuvis atrodo labai apetitiškai, o skonis labai sultingas ir švelnus. Po iškepusia plutele su lydytu sūriu ji gaunasi tiesiog skani!
Žingsnis 1
Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus grietinės, druskos, garstyčių ir Provanso žolelių. Mišiniu aptepkite skumbrės filė, susukite jas į ritinėlius ir sutvirtinkite virvele. Marinuokite šaldytuve 1 valandą.
Žingsnis 2
Tuo tarpu svieste lengvai pakepinkite svogūną, sudėkite daržovių mišinį, išmaišykite ir troškinkite 5-6 minutes.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite apskritimais ir sumaišykite su 4 šaukštais grietinės, česnaku. Pagal skonį pagardinkite pipirais, druska ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Išimkite marinuotos žuvies suktinukus iš virvelių, kiekvieną jų perpjaukite į dvi dalis ir sudėkite į kepimo indo vidurį. Aplink žuvį sudėkite pusę bulvių, tada svogūnų ir daržovių sluoksnį ir uždenkite likusiomis bulvėmis.
Žingsnis 5
Sutarkuokite lydytą sūrį stambia tarka ir apibarstykite žuvį bei bulves. Į formą įpilkite truputį vandens, uždenkite folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 40 minučių 220 °C temperatūroje.
Kategorijos