Skumbrė, kepta su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skumbrė, kepta su grybais

Skumbrė yra labai naudinga žuvis. Joje yra daug mikroelementų: cinko, fosforo, sieros, natrio, kalio. Jūros žuvyse yra žuvų taukų, kurių negalima pakeisti vaistinės paskirties preparatais. Dideliame mieste skumbrės galima nusipirkti tik šviežiai šaldytos, žinoma, jei negyvenate prie jūros. Pirkdami atkreipkite dėmesį į skerdenos tipą: oda turi būti vientisa, be įtrūkimų ir įtrūkimų, tada ši žuvis jus džiugins gaminant maistą maloniu ir subtiliu skoniu.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
188 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skumbrė, kepta su grybais Žingsnis 1
Žuvies filė: nupjaukite galvą, perpjaukite žuvį išilgai pilvo, išimkite vidų ir kaulus. Palikite odą ir uodegą. Žuvį pasūdykite ir papipirinkite.

Žingsnis 2

Skumbrė, kepta su grybais Žingsnis 2
Nuluptą svogūną supjaustykite mažais gabalėliais. Nuvalytus ir nuplautus grybus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, nes kepant jie sumažės.

Žingsnis 3

Skumbrė, kepta su grybais Žingsnis 3
Ant paruoštos skumbrės atsargiai sudėkite svogūnus, tolygiai paskirstydami po visą paviršių.

Žingsnis 4

Skumbrė, kepta su grybais Žingsnis 4
Tuomet kaip kitą sluoksnį sudėkite grybus: paskleiskite filė ir svogūnus ant viso paviršiaus.

Žingsnis 5

Skumbrė, kepta su grybais Žingsnis 5
Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka ir paskleiskite ant žuvies, svogūnų ir grybų. Dėkite patiekalą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 40-45 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos