Publikavimo data: 2024-06-23
Skumbrė, kepta su grybais
Skumbrė yra labai naudinga žuvis. Joje yra daug mikroelementų: cinko, fosforo, sieros, natrio, kalio. Jūros žuvyse yra žuvų taukų, kurių negalima pakeisti vaistinės paskirties preparatais. Dideliame mieste skumbrės galima nusipirkti tik šviežiai šaldytos, žinoma, jei negyvenate prie jūros. Pirkdami atkreipkite dėmesį į skerdenos tipą: oda turi būti vientisa, be įtrūkimų ir įtrūkimų, tada ši žuvis jus džiugins gaminant maistą maloniu ir subtiliu skoniu.
Žingsnis 1
Žuvies filė: nupjaukite galvą, perpjaukite žuvį išilgai pilvo, išimkite vidų ir kaulus. Palikite odą ir uodegą. Žuvį pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 2
Nuluptą svogūną supjaustykite mažais gabalėliais. Nuvalytus ir nuplautus grybus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, nes kepant jie sumažės.
Žingsnis 3
Ant paruoštos skumbrės atsargiai sudėkite svogūnus, tolygiai paskirstydami po visą paviršių.
Žingsnis 4
Tuomet kaip kitą sluoksnį sudėkite grybus: paskleiskite filė ir svogūnus ant viso paviršiaus.
Žingsnis 5
Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka ir paskleiskite ant žuvies, svogūnų ir grybų. Dėkite patiekalą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 40-45 min.
Kategorijos