Publikavimo data: 2024-06-23
Skumbrė, kepta su majonezu
Skumbrė turi didžiulę naudą žmogaus organizmui. Joje yra daug vitaminų, mineralų ir mikroelementų. Tai omega-3 rūgšties, kuri stiprina organizmo gynybines funkcijas ir gerina medžiagų apykaitą, šaltinis. Patiekalai iš skumbrės, nebrangūs ir lengvai paruošiami, populiarūs ne tik dėl naudingųjų savybių, bet ir dėl skonio. Orkaitėje su majonezu kepta skumbrė būna minkšta, sultinga ir aromatinga.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį žiedais. Majonezą sumaišykite su maltais juodaisiais pipirais ir druska ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Ant jo sudėkite svogūnų žiedus. Ant svogūnų pagalvės sudėkite skumbrę, prieš tai iš abiejų pusių ir iš vidaus apteptą majonezo, pipirų ir druskos mišiniu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite skumbrę 30 minučių, kol ji taps auksinė.
Kategorijos