Publikavimo data: 2024-06-22
Skumbrė, marinuota su svogūnais
Skumbrė yra nepaprastai vertinga žuvis. Joje gausu mineralų ir riebalų rūgščių, ypač omega-3.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite plonais žiedais.
Žingsnis 2
Skumbrę supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Į dubenį, kuriame marinuosite žuvį, sudėkite svogūną. Įpilkite augalinio aliejaus, druskos ir acto. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Palikite svogūnus mirkti.
Žingsnis 5
Į puodą supilkite vandenį, sudėkite juodųjų ir raudonųjų pipirų žirnelius, lauro lapą.
Žingsnis 6
Užvirinkite vandenį ir virkite 2 minutes.
Žingsnis 7
Perkelkite skumbrės gabaliukus į dubenį su svogūnu, kuris jau buvo pamirkytas acte, druskoje ir aliejuje.
Žingsnis 8
Žuvį užpilkite karštu vandeniu su pipirais ir lauro lapu. Padėkite žuvį į šaldytuvą 4 valandoms.
Žingsnis 9
Paruošta aštri ir aromatinga marinuota skumbrė! Kitą dieną ji bus dar skanesnė.
Kategorijos