Publikavimo data: 2024-06-23
Skumbrė medaus ir sojos padaže
Skumbrė yra viena iš paklausiausių ir visiems pažįstamų žuvų. Tai laukiamas laimikis kiekvienam žvejui. Ši žuvis puikiai maskuojasi nuo paukščių ir žuvų. Viršuje jos spalva tamsesnė, todėl ji susilieja su vandens spalva, o pilvo spalva šviesesnė, todėl iš apačios ji nematoma plėšrioms žuvims. Jūros gėrybių rinkoje skumbrės turi didelę paklausą. Ji labai naudinga dėl joje esančių vitaminų ir mikroelementų, taip reikalingų žmogaus organizmui.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite marinatą: sumaišykite medų, sojų padažą, alyvuogių aliejų, actą ir pipirus. Sutarkuokite imbierą ir įmaišykite į marinatą.
Žingsnis 2
Sudėkite žuvį į patogią formą, užpilkite marinatu ir gerai įtrinkite. Palikite marinuotis šaldytuve 3-4 valandoms, periodiškai apverskite.
Žingsnis 3
Ant kepimo skardos išklokite pergamentą, sudėkite žuvį ir pašaukite į 190⁰C temperatūros orkaitę 20 minučių. Tada žuvį išimkite, apšlakstykite likusiu marinatu ir vėl 15 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos