Publikavimo data: 2024-06-16
Skumbrė su abrikosais ir citrina
Skumbrė yra labai naudinga bet kokio pavidalo, tačiau ypač gera kepta. Ją galima kepti su bulvėmis ir kitomis daržovėmis, taip pat su citrina ir abrikosais. Toks derinys, nors ir neįprastas, bet vis tiek ras savo vietą ant pietų stalo. Dėl citrinos mėsa tampa dar minkštesnė ir aromatingesnė. O abrikosai suteikia skoniui pikantiškumo.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite abrikosus, citriną padalykite į 4 ketvirčius ir supjaustykite griežinėliais. Majonezą sumaišykite su prieskoninėmis žolelėmis ir pagardinkite druska. Šiuo mišiniu aptepkite visas žuvies puses.
Žingsnis 2
Į žuvies pilvą sudėkite abrikosus ir citriną, suriškite dantų krapštukais, kad turinys neišbyrėtų. Kepkite žuvį 190 laipsnių temperatūroje, kol visiškai iškeps, bet ne ilgiau kaip 40 minučių. Baigiant kepti išimkite dantų krapštukus.
Kategorijos