Publikavimo data: 2024-06-16
Skumbrė su bulvėmis ir daržovėmis
Skumbrė su bulvėmis ir daržovėmis yra sotus patiekalas, kuris tinka visai šeimai. Kad jį paruoštumėte, nereikia būti patyrusiu virėju. Nepaisant didelio ingredientų skaičiaus, visi jie yra paprasti ir neturi specifinių ruošimo, taisyklių. Toks patiekalas puikiai tiks kaip visavertė vakarienė.
Žingsnis 1
Žuvų skerdenas iš abiejų pusių pagardinkite pipirais ir druska. Ant kiekvieno gabalėlio išspauskite citrinos sulčių ir palikite 15 minučių, kad mėsa sugertų visus prieskonius.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite česnaką, tada pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Įdėkite lauro lapą. Papriką ir šoninę supjaustykite juostelėmis ir supilkite į keptuvę, tada sudėkite pjaustytus pomidorus, vyną ir petražoles. Užvirinkite, tada išjunkite.
Žingsnis 3
Į atskirą keptuvę sudėkite per pusę perpjautas bulves, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite. Kelias minutes kepkite ant didelės ugnies.
Žingsnis 4
Paruoškite didelį indą, sudėkite į jį daržoves, žuvį, bulves. Įdėkite šiek tiek sviesto. Kepkite orkaitėje apie 40 minučių, praėjus pusei laiko apverskite žuvį, kad ji iškeptų iš visų pusių. Likus kelioms minutėms iki pabaigos įberkite šviežių žolelių.
Kategorijos