Skumbrė su česnakiniu padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skumbrė su česnakiniu padažu

Skumbrė - visoje Europoje paplitusi žuvų rūšis. Didžiausias skumbrės privalumas - joje esančios omega-3 riebalų rūgštys. Pagrindinės omega-3 rūgštys yra alfa-linoleno rūgštis, eikozapentaeno rūgštis ir dokozaheksaeno rūgštis. Žuvis yra vienas pagrindinių maisto produktų žmogaus mityboje. Kartu su krapais ir česnakais patiekalas yra aromatingas, sveikas ir maistingas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
191 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skumbrė su česnakiniu padažu Žingsnis 1
Žuvį pasūdykite ir papipirinkite, palikite 5-10 minučių pastovėti, kol paruošite česnakus ir žoleles.

Žingsnis 2

Skumbrė su česnakiniu padažu Žingsnis 2
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir pakepinkite susmulkintas česnako skilteles. Kiekvieną česnako skiltelę paspauskite peilio rankena. Iškeptus česnakus išimkite į lėkštę vėlesniam naudojimui.

Žingsnis 3

Skumbrė su česnakiniu padažu Žingsnis 3
Į česnakų aliejų dėkite visą žuvį ir kepkite po dangčiu 10-15 minučių iš abiejų pusių. Padėkite žuvį ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.

Žingsnis 4

Skumbrė su česnakiniu padažu Žingsnis 4
Kol žuvis kepa, paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite krapus, sudėkite susmulkintą kepintą česnaką, grietinėlę ir druską. Išmaišykite ir prieš patiekdami užpilkite ant žuvies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos