Publikavimo data: 2024-06-23
Skumbrė su česnakiniu padažu
Skumbrė - visoje Europoje paplitusi žuvų rūšis. Didžiausias skumbrės privalumas - joje esančios omega-3 riebalų rūgštys. Pagrindinės omega-3 rūgštys yra alfa-linoleno rūgštis, eikozapentaeno rūgštis ir dokozaheksaeno rūgštis. Žuvis yra vienas pagrindinių maisto produktų žmogaus mityboje. Kartu su krapais ir česnakais patiekalas yra aromatingas, sveikas ir maistingas.
Žingsnis 1
Žuvį pasūdykite ir papipirinkite, palikite 5-10 minučių pastovėti, kol paruošite česnakus ir žoleles.
Žingsnis 2
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir pakepinkite susmulkintas česnako skilteles. Kiekvieną česnako skiltelę paspauskite peilio rankena. Iškeptus česnakus išimkite į lėkštę vėlesniam naudojimui.
Žingsnis 3
Į česnakų aliejų dėkite visą žuvį ir kepkite po dangčiu 10-15 minučių iš abiejų pusių. Padėkite žuvį ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Žingsnis 4
Kol žuvis kepa, paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite krapus, sudėkite susmulkintą kepintą česnaką, grietinėlę ir druską. Išmaišykite ir prieš patiekdami užpilkite ant žuvies.
Kategorijos