Publikavimo data: 2024-06-22
Skumbrė su daržovėmis ir žolelėmis
Skumbrė yra labai sveika vandenynų žuvis, kurios mėsa yra švelni. Pirkdami skumbrę rinkitės žuvį su galva ir atkreipkite dėmesį į tai, kad akys nebūtų sausos ir susiraukšlėjusios. Šviežios žuvies žiaunos ryškios ir švarios, žvynai glaudžiai prigludę prie odos, skerdena minkšta, spalva vienspalvė, malonaus aromato. Prieš ruošdami skumbrę, ją nuplaukite ir išvalykite nuo plėvelės bei vidurių. Skumbrė puikiai dera su daržovėmis, o kepama su jomis įgauna nepakartojamą skonį.
Žingsnis 1
Į formą sudėkite skumbrę ir daržoves. Kepimo indą patepkite saulėgrąžų aliejumi. Sudėkite į jį skumbres pakaitomis su paprikomis, pomidorais, svogūnais ir morkomis. Žuvį ir daržoves pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 2
Iškepkite skumbrę su daržovėmis. Įdarykite skumbrę su daržovėmis ir grietine, uždenkite folija ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Tada išimkite iš orkaitės, nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos