Publikavimo data: 2024-06-23
Skumbrė su grybais
Skumbrė yra viena iš žinomiausių Rusijos ir visos Europos gyventojams jūrų pasaulio atstovių. Didžiausias skumbrės privalumas - joje esantis Omega-3 kiekis, skumbrėje jo yra kelis kartus daugiau nei kitose jūros žuvyse. Žuvis yra vienas iš pagrindinių žmonių mitybos produktų. Žuvis turi daug vitaminų, lengvai virškinamų baltymų, yra mažai kaloringa ir turi daug sveikų riebalų rūgščių. O kartu su grybais gausime visavertį patiekalą.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite ir išimkite kaulus. Sudėkite filė oda į apačią ant folija išklotos kepimo skardos, aptepkite mėsą grietine, druska, pipirais ir citrinos sultimis.
Žingsnis 2
Susmulkinkite žoleles, sūrį sutarkuokite stambia tarka. Skumbrės filė apibarstykite žolelėmis ir tarkuotu sūriu.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite grybus ir kiaušinius ir išdėliokite ant sūrio. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite filė vieną ant kitos, kad gautųsi žuvis.
Žingsnis 4
Suvyniokite į pergamentą arba foliją ir pašaukite į 160⁰C temperatūros orkaitę 30 minučių. Nuimkite pergamentą ir leiskite žuviai paruduoti dar 10 minučių.
Kategorijos