Skumbrė su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skumbrė su grybais

Skumbrė yra viena iš žinomiausių Rusijos ir visos Europos gyventojams jūrų pasaulio atstovių. Didžiausias skumbrės privalumas - joje esantis Omega-3 kiekis, skumbrėje jo yra kelis kartus daugiau nei kitose jūros žuvyse. Žuvis yra vienas iš pagrindinių žmonių mitybos produktų. Žuvis turi daug vitaminų, lengvai virškinamų baltymų, yra mažai kaloringa ir turi daug sveikų riebalų rūgščių. O kartu su grybais gausime visavertį patiekalą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skumbrė su grybais Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite ir išimkite kaulus. Sudėkite filė oda į apačią ant folija išklotos kepimo skardos, aptepkite mėsą grietine, druska, pipirais ir citrinos sultimis.

Žingsnis 2

Skumbrė su grybais Žingsnis 2
Susmulkinkite žoleles, sūrį sutarkuokite stambia tarka. Skumbrės filė apibarstykite žolelėmis ir tarkuotu sūriu.

Žingsnis 3

Skumbrė su grybais Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite grybus ir kiaušinius ir išdėliokite ant sūrio. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite filė vieną ant kitos, kad gautųsi žuvis.

Žingsnis 4

Skumbrė su grybais Žingsnis 4
Suvyniokite į pergamentą arba foliją ir pašaukite į 160⁰C temperatūros orkaitę 30 minučių. Nuimkite pergamentą ir leiskite žuviai paruduoti dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos