Publikavimo data: 2024-06-16
Skumbrė su jūros ešeriu ir daržovėmis orkaitėje
Kelių rūšių žuvį paruošti taip, kad kiekviena iš jų būtų sveika ir aromatinga, visai nesudėtinga. Įdėję dar kelių rūšių daržovių, patiekalą padarysite dar sveikesnį ir skanesnį. Tokį spalvingą ir apetitą žadinantį patiekalą gerai gaminti kartu su vaikais, kurie mėgsta padėti namų ruošoje.
Žingsnis 1
Iš skumbrės išvalykite vidurius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nuo jūros ešerių pašalinkite žvynus. Gerai, jei ešerys užšaldytas, tada jį daug lengviau išvalyti.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, maždaug minutę pakepinkite česnaką, tada sudėkite likusias daržoves, troškinkite, kol jos įpusės virti, sudėkite pomidorus ir vyšninius pomidorus, troškinkite dar kelias minutes. Išmaišykite, ant viršaus sudėkite žuvį ir išjunkite ugnį.
Žingsnis 3
Perkelkite viską į kepimo formą taip, kad žuvis būtų ant dugno, supilkite sultinį ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje dar apie 40 minučių. Tada sudėkite žaliuosius svogūnus ir sviestą.
Kategorijos