Publikavimo data: 2024-06-23
Skumbrė su kopūstais orkaitėje
Skumbrės vartojimas maiste naudingas dėl didelio kiekio vitaminų, mikroelementų ir nesočiųjų riebalų rūgščių. Šiuolaikinėje kulinarijos praktikoje yra daugybė šios rūšies žuvies gaminimo variantų. Kartu su kopūstais žuvis būna švelni ir aromatinga. Keptos daržovės puikiai papildo ir padaro šį patiekalą dar naudingesnį.
Žingsnis 1
Nuplaukite morkas ir svogūnus ir nupjaukite nedidelį apskritimą, kur yra kotelis. Tada daržoves perpjaukite pusiau ir peiliu iš dešinės į kairę supjaustykite pusžiedžiais. Pomidorą nuplaukite ir supjaustykite apskritimais. Optimalus storis - maždaug 3-5 milimetrai.
Žingsnis 2
Padarykite kelis gilius skersinius pjūvius žuvų skerdenų nugarėlėse, pasūdykite ir apšlakstykite citrinų sultimis.
Žingsnis 3
Taip išdėliokite kopūstus priklausomai nuo to, kokio ilgio šiaudelius norite turėti - išilgai ar skersai. Ir toliau pjaustykite peiliu taip, kad ašmenys "vaikščiotų" aukštyn ir žemyn.
Žingsnis 4
Paruoškite kepimo skardą su folija, tada ant jos tolygiai išdėliokite supjaustytas daržoves, pabarstykite druska ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Į skumbrės gabalėlius sudėkite pomidorų ir svogūnų žiedus, tada ant daržovių uždėkite žuvį, kepimo skardą uždenkite folija ir kepkite 180-200 °C temperatūros orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos