Publikavimo data: 2024-06-23
Skumbrė su makaronais
Žuvis yra vienas svarbiausių ir dažniausiai vartojamų maisto produktų žmogaus mityboje. Žuvyje yra daug sveikų riebalų rūgščių ir vitaminų, lengvai virškinamų baltymų. Skumbrė yra viena iš žinomiausių jūrų pasaulio atstovių visos Europos gyventojams. Didžiausias skumbrės pliusas - joje yra mūsų organizmui taip reikalingos omega-3, jos yra kelis kartus daugiau nei kitų rūšių žuvyse. Įdomus skumbrės ir makaronų patiekalo variantas.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir siųskite jį į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Porą minučių pakepinkite ant vidutinės ugnies, sudėkite pomidorų pastą ir sojų padažą.
Žingsnis 2
Įpilkite pusę puodelio vandens ir išmaišykite. Smulkiai supjaustykite marinuotą agurką ir sudėkite į keptuvę.
Žingsnis 3
Skumbrės filė supjaustykite mažais gabalėliais. Dėkite į keptuvę. Kepkite 5 min. ant vidutinės ugnies, sudėkite smulkiai sutarkuotą česnaką, pagal skonį įberkite druskos ir išmaišykite. Užvirinkite ir išjunkite kaitlentę.
Kategorijos