Publikavimo data: 2024-06-23
Skumbrė su pankolio sėklomis
Norint praturtinti organizmą sveikomis riebalų rūgštimis, nebūtina pirkti brangių raudonosios žuvies rūšių. Galite pasigaminti pigesnį variantą - skumbrę. Ji yra vidutiniškai riebi, jos minkštimas tankus, baltas, o Omega 3 kiekis joje gana didelis. Jos termiškai neapdorosime, o tai reiškia, kad išsaugosime kuo daugiau naudingų medžiagų. Krapų sėklos tik padidins naudą. Jos pasižymi baktericidiniu, diuretiniu, spazmolitiniu ir raminamuoju poveikiu.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite 3-4 cm storio gabalėliais, o svogūną - pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą: į vandenį suberkite druską, cukrų, gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus, juoduosius pipirus, kalendrą ir lauro lapą. Užvirinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 3
Paimkite tinkamą indą. Į jį sudėkite žuvį su svogūnais, žolelėmis ir krapų sėklomis. Užpilkite marinatu ir padėkite į šaldytuvą 2 dienoms.
Kategorijos