Skumbrė su rūkyta paprika pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skumbrė su rūkyta paprika

Skumbrė yra populiari ir nebrangi žuvis, kurią vertina daugelis pasaulio tautų. Ji gyvena beveik visose pasaulio jūrose. Skumbrės ypač gausios pietvakarinėje Airijos pakrantėje. Šiandien tokios žuvies galima įsigyti beveik bet kuriame turguje. Skumbrėje yra B grupės vitaminų, PP, įvairių makro- ir mikroelementų, rūgščių ir kitų žmogaus organizmui reikalingų medžiagų.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.22/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skumbrė su rūkyta paprika Žingsnis 1
Nuvalykite žuvį, pašalinkite galvą, uodegą ir pelekus, gerai nuplaukite po šaltu vandeniu. Atsargiai pašalinkite smulkius kaulus, padalykite per pusę, kad iš kiekvienos skumbrės gautųsi dvi filė.

Žingsnis 2

Skumbrė su rūkyta paprika Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite smulkintą česnaką, žuvies prieskonius, druską, papriką, rozmariną, augalinį aliejų ir citrinos sultis. Gautu padažu įtrinkite žuvį. Palikite marinuotis 60 minučių.

Žingsnis 3

Skumbrė su rūkyta paprika Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 200-215ºC temperatūros. Marinuotą žuvį sudėkite į kepimo indą, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, kol iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos