Publikavimo data: 2024-06-23
Skumbrė su rūkyta paprika
Skumbrė yra populiari ir nebrangi žuvis, kurią vertina daugelis pasaulio tautų. Ji gyvena beveik visose pasaulio jūrose. Skumbrės ypač gausios pietvakarinėje Airijos pakrantėje. Šiandien tokios žuvies galima įsigyti beveik bet kuriame turguje. Skumbrėje yra B grupės vitaminų, PP, įvairių makro- ir mikroelementų, rūgščių ir kitų žmogaus organizmui reikalingų medžiagų.
Žingsnis 1
Nuvalykite žuvį, pašalinkite galvą, uodegą ir pelekus, gerai nuplaukite po šaltu vandeniu. Atsargiai pašalinkite smulkius kaulus, padalykite per pusę, kad iš kiekvienos skumbrės gautųsi dvi filė.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite smulkintą česnaką, žuvies prieskonius, druską, papriką, rozmariną, augalinį aliejų ir citrinos sultis. Gautu padažu įtrinkite žuvį. Palikite marinuotis 60 minučių.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 200-215ºC temperatūros. Marinuotą žuvį sudėkite į kepimo indą, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, kol iškeps.
Kategorijos