Publikavimo data: 2024-06-23
Skumbrė su suluguni
Suluguni - tai Kaukaze gaminamas sūris, priskiriamas sūrymo sūriui. Šiam sūriui gaminti naudojamas karvių, buivolų ir ožkų pienas. Pagal struktūrą sūris yra minkštas, panašus į Adygean sūrį, tačiau pirmasis yra sūresnis. Kulinarijoje jis naudojamas ir kaip savarankiškas patiekalas, ir kaip priedas prie kepinių, salotų, mėsos ir žuvies patiekalų, daržovių. Šis sūris vertinamas dėl vertingos sudėties ir dėl skonio, kuris nepanašus į kitų sūrių.
Žingsnis 1
Išvalytą žuvį dar kartą patikrinkite, ar joje nėra smulkių kaulų. Perpjaukite ją išilgai iš vienos pusės, kad gautųsi viena filė. Skumbrę pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 2
Kietąjį sūrį sutarkuokite vidutine arba smulkia tarka. Žuvies filė dėkite ant paviršiaus oda į apačią. Tolygiai paskleiskite sūrį ant žuvies filė paviršiaus.
Žingsnis 3
Suluguni supjaustykite kubeliais arba sutarkuokite stambia tarka. Atskirkite juodąsias ir žaliąsias alyvuoges nuo sėklų ir perpjaukite jas per pusę.
Žingsnis 4
Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi arba išklokite pergamentu. Atsargiai sudėkite žuvies filė su sūriu ir alyvuogėmis. Pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC. Dėkite žuvies formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių, kol iškeps.
Kategorijos