Publikavimo data: 2024-06-23
Skumbrė su sūrymu
Skumbrė puikiai tinka marinuoti namuose. Ji būna labai minkšta, saikingai riebi ir aštri. Tokią žuvį labai lengva paruošti, tam nereikia daug produktų, o rezultatas džiugins aromatu ir skoniu. Skumbrė sūryme taps puikiu ir jūsų mėgstamiausiu šaltu užkandžiu ant šventinio stalo, taip pat užkandžiu paprastomis dienomis.
Žingsnis 1
Iš skumbrės išvalykite vidurius ir plėveles ir supjaustykite ją filė be kaulų. Paruoštą žuvies filė įtrinkite druskos ir cukraus mišiniu, tada iš visų pusių aptepkite tarkuotu česnaku.
Žingsnis 2
Česnaką nulupkite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite. Lauro lapą sutrinkite trintuvu.
Žingsnis 3
Česnaką sumaišykite su smulkintu lauro lapu, kalendra ir pipirais ir šiuo mišiniu apibarstykite skumbrės filė.
Žingsnis 4
Žuvis sudėkite vieną ant kitos poromis ir sandariai suvyniokite į maistinę plėvelę. Palikite skumbrę marinuotis kambario temperatūroje 3-5 valandas arba įdėkite į šaldytuvą per naktį.
Kategorijos