Publikavimo data: 2024-06-23
Skumbrė su vermišeliais
Skumbrė yra šilumą mėgstanti žuvis, gyvenanti vidutiniškai 15-18 metų. Skumbrės gyvenamoji vieta - Baltijos, Šiaurės, Juodoji ir Viduržemio jūros. Kulinarijoje tokia žuvis naudojama nuo tada, kai pakrantės zonoje pirmą kartą apsigyveno žmogus. Skumbrė yra universali kulinarijoje: ji verdama, troškinama, marinuojama, kepama, kepama, kepama, rūkoma. Iš jos gaminami konservai, malta mėsa. Skumbrės mėsoje gausu B grupės vitaminų, PP, makro- ir mikroelementų (fosforo, natrio, chromo, jodo ir kt.).
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Išvalykite jos vidų, nupjaukite galvą, uodegą, išimkite kaulus. Nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Sudėkite skumbrės gabalėlius į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Įdėkite lauro lapą, pipirų žirnelius, druską. Virkite, kol užvirs, tada sumažinkite ugnį, virkite dar 10-15 minučių.
Žingsnis 3
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite vidutine arba smulkia tarka.
Žingsnis 4
Bulves nulupkite ir gerai nuplaukite. Supjaustykite maždaug 1 cm x 1 cm dydžio kubeliais. Išimkite žuvį iš puodo, sultinį perkoškite. Sudėkite bulves į puodą su sultiniu ir virkite 8-10 minučių.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės. Sudėkite kepsnius į keptuvę su bulvėmis ir kepkite 10 minučių.
Žingsnis 6
Sudėkite skumbrės gabalėlius atgal į daržoves, supilkite vermišelius. Virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
Kategorijos