Publikavimo data: 2024-06-16
Skumbrė su žiediniais kopūstais, kepta folijoje
Skumbrė yra gana savito ir malonaus skonio žuvis. Ji puikiai dera ir su citrina, ir su sūriu, todėl, sprendžiant klausimą, su kuo ją derinti, galima pasitelkti fantaziją. Vienas sėkmingiausių derinių - skumbrė su žiediniais kopūstais, nes švelnūs, orui laidūs žiediniai kopūstai puikiai papildo tekstūrinę žuvį ir sukuria labai neįprastą patiekalą.
Žingsnis 1
Išvalytą žuvį pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Į žuvies vidų taip pat įdėkite keletą krapų ir petražolių šakelių.
Žingsnis 2
Nuplautus ir nusausintus žiedinius kopūstus supjaustykite nedideliais žiedynais ir lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Padėkite žuvį ant folijos lakšto. Šonus uždenkite žiediniais kopūstais ir susukite folijos šonus, kad padarytumėte improvizuotą valtį. Sudėkite skumbrių laivelius ant kepimo skardos ir kepkite 180 ℃ orkaitėje 25 minutes.
Kategorijos