Publikavimo data: 2025-08-17
Skumbrė, troškinta stiklainyje su morkomis
Skumbrė yra geras baltymų ir sveikųjų omega-3 riebalų šaltinis. Be to, šioje žuvyje gausu fluoro, fosforo, geležies, magnio ir cinko. Reguliariai įtraukdami riebią žuvį į savo mitybą galite išvengti daugelio ligų, sustiprinti imunitetą ir normalizuoti medžiagų apykaitą. Skumbrės sūdomos, rūkomos, kepamos orkaitėje, tačiau ypač skanios su daržovėmis - svogūnais, morkomis ir minimaliu kiekiu prieskonių. Siūlome išbandyti originalų skumbrės, troškintos stiklainyje, receptą. Jis paprastas, greitas ir labai skanus.
Žingsnis 1
Atšildykite žuvį apatiniame šaldytuvo skyriuje, tada išvalykite vidų, pašalinkite galvą ir uodegą. Supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 2
Nuluptą žuvį supjaustykite 2-3 cm dydžio porcijomis, o nuluptus svogūnus ir morkas supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Į stiklainius pakaitomis sudėkite žuvį, svogūnus ir morkas. Pirmiausia sudėkite kelis žuvies gabalėlius, tada daržoves, tada vėl žuvį ir taip toliau, kol stiklainiai bus užpildyti iki pat viršaus.
Žingsnis 4
Žuvį ant viršaus pasūdykite pagal skonį, vienam stiklainiui reikės apie ¼ šaukštelio druskos, t. y. apie 2 g. Įdėkite lauro lapą ir paskirstykite raudonėlio pipirus, augalinį aliejų. Į kiekvieną stiklainį įpilkite po 50 ml vandens.
Žingsnis 5
Uždenkite stiklainius dangteliais arba folija ir dėkite į šaltą orkaitę. Tada įjunkite mažą kaitrą ir palaipsniui įkaitinkite orkaitę iki 150 ℃.
Žingsnis 6
Tokioje temperatūroje žuvį kepkite apie 60 minučių. Tada sandariai uždenkite dangčiais ir atvėsinkite.
Kategorijos