Skumbrė, troškinta stiklainyje su morkomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Skumbrė, troškinta stiklainyje su morkomis

Skumbrė yra geras baltymų ir sveikųjų omega-3 riebalų šaltinis. Be to, šioje žuvyje gausu fluoro, fosforo, geležies, magnio ir cinko. Reguliariai įtraukdami riebią žuvį į savo mitybą galite išvengti daugelio ligų, sustiprinti imunitetą ir normalizuoti medžiagų apykaitą. Skumbrės sūdomos, rūkomos, kepamos orkaitėje, tačiau ypač skanios su daržovėmis - svogūnais, morkomis ir minimaliu kiekiu prieskonių. Siūlome išbandyti originalų skumbrės, troškintos stiklainyje, receptą. Jis paprastas, greitas ir labai skanus.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
178 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Skumbrė, troškinta stiklainyje su morkomis Žingsnis 1
Atšildykite žuvį apatiniame šaldytuvo skyriuje, tada išvalykite vidų, pašalinkite galvą ir uodegą. Supjaustykite gabalėliais.

Žingsnis 2

Skumbrė, troškinta stiklainyje su morkomis Žingsnis 2
Nuluptą žuvį supjaustykite 2-3 cm dydžio porcijomis, o nuluptus svogūnus ir morkas supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais.

Žingsnis 3

Skumbrė, troškinta stiklainyje su morkomis Žingsnis 3
Į stiklainius pakaitomis sudėkite žuvį, svogūnus ir morkas. Pirmiausia sudėkite kelis žuvies gabalėlius, tada daržoves, tada vėl žuvį ir taip toliau, kol stiklainiai bus užpildyti iki pat viršaus.

Žingsnis 4

Skumbrė, troškinta stiklainyje su morkomis Žingsnis 4
Žuvį ant viršaus pasūdykite pagal skonį, vienam stiklainiui reikės apie ¼ šaukštelio druskos, t. y. apie 2 g. Įdėkite lauro lapą ir paskirstykite raudonėlio pipirus, augalinį aliejų. Į kiekvieną stiklainį įpilkite po 50 ml vandens.

Žingsnis 5

Skumbrė, troškinta stiklainyje su morkomis Žingsnis 5
Uždenkite stiklainius dangteliais arba folija ir dėkite į šaltą orkaitę. Tada įjunkite mažą kaitrą ir palaipsniui įkaitinkite orkaitę iki 150 ℃.

Žingsnis 6

Skumbrė, troškinta stiklainyje su morkomis Žingsnis 6
Tokioje temperatūroje žuvį kepkite apie 60 minučių. Tada sandariai uždenkite dangčiais ir atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos