Publikavimo data: 2024-06-23
Skumbrė, troškinta su havajiečių mišiniu
Skumbrė yra viena populiariausių ir visiems pažįstamų žuvų. Ji taip pat labai populiari, nes jos mėsoje yra daug cinko ir jodo. Ją reikėtų įtraukti į avitaminoze ir kraujo ligomis sergančių žmonių racioną. Skumbrė puikiai tinka bet kokiam maisto ruošimui. Troškinta skumbrė kartu su Havajų mišiniu yra nuostabaus skonio, o mėsa švelni, sultinga ir aromatinga.
Žingsnis 1
Nupjaukite skumbrės galvą, uodegą ir pelekus bei išimkite vidų. Pašalinkite juodą plėvelę ir gerai nuplaukite.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas - mažais kubeliais. Paimkite gilią keptuvę ir kelias minutes pakepinkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 3
Sudėkite pomidorus ant pjaustymo lentos koteliu žemyn, supjaustykite juos iš pradžių plokštelėmis, paskui strypeliais, judėdami skersai apskritimų. Apverskite pomidorą ant šono ir supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus į keptuvę prie svogūnų ir morkų ir kepkite kartu ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite havajietišką mišinį, sudėkite grietinę ir pomidorų pastą, gerai išmaišykite ir troškinkite 3 minutes. Tada į daržovių mišinį supilkite verdantį vandenį ir užvirinkite.
Žingsnis 5
Kai daržovių mišinys užvirs, įberkite druskos, apynių ir lauro lapų. Išmaišykite ir virkite porą minučių.
Žingsnis 6
Ant daržovių mišinio sudėkite skumbrių skerdenas, keptuvę uždenkite dangčiu ir viską kartu troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Palikite patiekalą 10 minučių pastovėti uždengtą dangčiu.
Kategorijos