Skumbrės ir kalmarai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skumbrės ir kalmarai

Skumbrę paprastai ruošiame 5 būdais: kepame, kepame, sūdome arba rūkome, verdame ir kepame ant grotelių. Ką daryti, jei jos pridėtume į maltą mėsą ir įdarytume kalmarus. Skumbrės derinys su ryžiais ir kalmarais suteikia mums neįprastą šventinį patiekalą. Toks patiekalas šimtu procentų papuoš jūsų stalą.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
169 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.72/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skumbrės ir kalmarai Žingsnis 1
Pasūdykite verdantį vandenį ir panardinkite kalmarus į jį 1-2 minutėms. Iš karto po to kalmarus įdėkite į šaltą vandenį.

Žingsnis 2

Skumbrės ir kalmarai Žingsnis 2
Skumbrę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Virkite 5 minutes su trupučiu vandens arba garuose.

Žingsnis 3

Skumbrės ir kalmarai Žingsnis 3
Ryžius virkite, kol suminkštės. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūnus smulkiai supjaustykite. Tada daržoves pakepinkite nedideliame kiekyje augalinio aliejaus, kol iškeps.

Žingsnis 4

Skumbrės ir kalmarai Žingsnis 4
Kruopščiai išvalykite žuvį nuo kaulų ir paruoškite faršą: sumaišykite skumbrę, ryžius ir daržoves. Pagardinkite druska, įberkite petražolių ir aitriosios paprikos.

Žingsnis 5

Skumbrės ir kalmarai Žingsnis 5
Paruošta faršo mase sandariai pripildykite kalmarų pilvą, padarykite negilius įstrižus pjūvius, kad kepant kalmarai nesusisuktų.

Žingsnis 6

Skumbrės ir kalmarai Žingsnis 6
Keptuvę patepkite šaukštu augalinio aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite kalmarus. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio. Uždenkite dangčiu ir kepkite 2 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos