Publikavimo data: 2024-06-23
Skumbrės ir kalmarai
Skumbrę paprastai ruošiame 5 būdais: kepame, kepame, sūdome arba rūkome, verdame ir kepame ant grotelių. Ką daryti, jei jos pridėtume į maltą mėsą ir įdarytume kalmarus. Skumbrės derinys su ryžiais ir kalmarais suteikia mums neįprastą šventinį patiekalą. Toks patiekalas šimtu procentų papuoš jūsų stalą.
Žingsnis 1
Pasūdykite verdantį vandenį ir panardinkite kalmarus į jį 1-2 minutėms. Iš karto po to kalmarus įdėkite į šaltą vandenį.
Žingsnis 2
Skumbrę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Virkite 5 minutes su trupučiu vandens arba garuose.
Žingsnis 3
Ryžius virkite, kol suminkštės. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūnus smulkiai supjaustykite. Tada daržoves pakepinkite nedideliame kiekyje augalinio aliejaus, kol iškeps.
Žingsnis 4
Kruopščiai išvalykite žuvį nuo kaulų ir paruoškite faršą: sumaišykite skumbrę, ryžius ir daržoves. Pagardinkite druska, įberkite petražolių ir aitriosios paprikos.
Žingsnis 5
Paruošta faršo mase sandariai pripildykite kalmarų pilvą, padarykite negilius įstrižus pjūvius, kad kepant kalmarai nesusisuktų.
Žingsnis 6
Keptuvę patepkite šaukštu augalinio aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite kalmarus. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio. Uždenkite dangčiu ir kepkite 2 min.
Kategorijos