Publikavimo data: 2024-04-05
Skumbrės suktinukas
Skumbrės suktinukas su daržovėmis orkaitėje - nepaprastai skanus ir šventinis žuvies patiekalas. Meksikietiškos virtuvės receptas ryškus kaip pati Meksika: paprikos, morkos, sūris, česnakas ir viena skaniausių žuvų - skumbrė! Kad suktinukai išeitų skanūs, svarbu pasirinkti kokybišką žuvį. Pelekai ir uodega turi būti nepažeisti. Tai rodo, kad šaldymas ir laikymas buvo atliekamas pagal technologiją. Žuvies skerdena turi būti be įlenkimų ir nesuprantamų dėmių.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves. Supjaustykite saldžiąją papriką ir svogūną kubeliais Sutarkuokite morkas. Česnaką supjaustykite į 4 plokšteles. Apkepkite česnako gabalėlius keptuvėje augaliniame aliejuje ir išimkite. Česnakų aliejuje 3-4 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas. Sudėkite paprikas ir toliau kepkite dar 2 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles ir sudėkite į daržoves. Nuimkite keptuvę nuo kaitlentės.
Žingsnis 2
Supjaustykite skumbrę. Atskirkite filė ir įsitikinkite, kad neliko kaulų. Filė pagardinkite druska ir pipirais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Apibarstykite filė sūriu. Ant žuvies gabalėlių tolygiai paskleiskite keptas daržoves. Kiekvieną žuvies pusę susukite į ritinėlį ir sutvirtinkite dantų krapštuku, kad ritinėlis neišsiskleistų. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ˚C temperatūros. Suktinukus kepkite 30 minučių ant folija uždengtos skardos. Prieš patiekdami iš žuvies išimkite dantų krapštukus.
Kategorijos