Publikavimo data: 2024-06-16
Skumbrės suktinukas su daržovėmis ir sūriu
Skumbrės suktinukas su daržovėmis ir sūriu visada paklausus ant šventinio stalo. Paruoškite virtą žuvies suktinuką, toks užkandis būna labai sultingas ir skanus. Prie skumbrės gaminant nereikėtų dėti daug prieskonių, nes skumbrė pati savaime yra labai savarankiška. Jei į žuvį įdėsite tik druskos - net ir tokiu atveju ji bus nepaprastai skani ir sveika.
Žingsnis 1
Skumbrę nuplaukite, nupjaukite galvą, uodegą ir pelekus. Perpjaukite skumbrę išilgai nugaros, išimkite stuburą ir kaulus, o vidų išmeskite.
Žingsnis 2
Paruoštą žuvį dėkite oda žemyn ant perpjauto folijos gabalėlio, pagal skonį pasūdykite, papipirinkite ir apibarstykite puse želatinos.
Žingsnis 3
Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Atskleiskite lydytą sūrį ir stambiai jį sutarkuokite.
Žingsnis 5
Nuluptą svogūną ir virtus vištų kiaušinius susmulkinkite.
Žingsnis 6
Tarkuotas morkas sumaišykite su sūriu, smulkintu svogūnu, kiaušiniais, druska, pipirais, įberkite mėgstamų prieskonių ir sudėkite likusią želatiną.
Žingsnis 7
Gautą faršą paskirstykite ant abiejų išvalytų skumbrių skerdenų.
Žingsnis 8
Naudodami foliją suvyniokite skumbrių skerdenas su paruoštu įdaru į labai tvirtą ritinį. Suktinukus gerai sutvirtinkite folija ir sudėkite į maišelį.
Žingsnis 9
Užvirinkite vandenį. Maišelį sandariai susukite, įmeskite į verdantį vandenį ir virkite skumbrę 35-40 minučių. Išimkite skumbrės suktinuką iš verdančio vandens ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 10
Tada skumbrę 3 valandoms įdėkite į šaldytuvą po presu. Nuimkite maišelius ir foliją nuo žuvies vyniotinio ir supjaustykite paruoštą vyniotinį porcijomis.
Kategorijos