Publikavimo data: 2025-08-20
Sluoksniuotas "Napoleonas" su kremu ir grietinėle
Napoleono pyragas yra vienas iš klasikinių buvusios SSRS kepinių. Be jo neapsieidavo nė vienas šventinis šeimos renginys. Ir ne tiek svarbios jo atsiradimo versijos, kiek tai, kad jis kepamas ir šiandien, perduodant šeimos receptus iš kartos į kartą. Pagal pateiktą versiją galima iškepti 13 22 cm skersmens sluoksniuotos tešlos pyragėlių. Paruoštas pyragas su kremu sveria 1800 g, todėl juo galima pavaišinti visą 10 žmonių kompaniją arbata.
Žingsnis 1
Lediniame vandenyje sumaišykite trynius ir actą. Atšaldytą sviestą įtrinkite į miltus, atsargiai išmaišykite ir supilkite skystą mišinį. Minkykite tešlą, kol ji susijungs į gumulą. Padalykite į 13 rutuliukų ir padėkite į šaldytuvą per naktį.
Žingsnis 2
Ant kepimo popieriaus iškočiokite po vieną plutą. Subadykite šakute ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 5-7 minutes, kol apskrus. Supjaustykite norimo skersmens pyragėlius. Apkarpas atidėkite į šalį trupiniams.
Žingsnis 3
Kremui sumaišykite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Suberkite krakmolą, išmaišykite plaktuvu ir supilkite šiek tiek pieno. Likusį pieną užkaiskite ant ugnies plačiadugniame puode. Kai gerai įkaista, supilkite kiaušinių masę ir maišydami virkite, kol sutirštės. Išjunkite ir sudėkite sviestą. Tada uždenkite maistine plėvele ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.
Žingsnis 4
Atvėsusią grietinėlę suplakite ir sumaišykite su atvėsusiu kremu. Suformuokite pyragą tešlos žiedu. Kiekvieną pyragą aptepkite kremu ir palikite 2-3 valandoms.
Kategorijos