Publikavimo data: 2024-05-25
Sluoksniuotas pyragas su avietėmis
Sluoksniuotos tešlos pyragas su avietėmis yra klasikinis pyragas, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Šiame recepte naudojama paruošta sluoksniuota tešla, todėl pyrago gaminimo procesas tampa daug lengvesnis. Avietes galite vartoti ir šaldytas, ir šviežias. Toks pyragas suburs visą šeimą prie didelio stalo.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Giliame dubenyje sumaišykite avietes, cukrų ir krakmolą. Avietės išleis sultis, o krakmolas įdarą padarys ne tokį skystą.
Žingsnis 2
Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite 3-4 mm storio sluoksniuotą tešlą.
Žingsnis 3
Kepimo indą išklokite pergamentiniu popieriumi. Pergamentą ištepkite augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite iškočiotą sluoksniuotą tešlą, suformuodami šonus.
Žingsnis 4
Ant tešlos viršaus užtepkite aviečių įdarą.
Žingsnis 5
Pasiųskite pyragą kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 30-40 minučių.
Žingsnis 6
Papuoškite pyragą cukraus pudra pagal pageidavimą. Sluoksniuotas pyragas su avietėmis paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos