Publikavimo data: 2024-05-25
Sluoksniuotas pyragas su braškėmis
Sluoksniuotos tešlos pyragas su braškėmis yra desertas, kurį gali pasigaminti kiekvienas, net ir nepatyręs virėjas. Rinkdamiesi braškes įdarui, nepamirškite, kad uogų spalva turėtų būti vienoda tamsiai raudona, be dėmių. Prinokusios uogos turėtų būti aromatingos. Palietus ji turėtų būti vidutiniškai tvirta, sėklos turėtų šiek tiek išsikišti. Jei gaminate iš šaldytų uogų, įsitikinkite, kad pakuotėje yra kuo mažiau ledo, nes ledas yra pakartotinio užšaldymo požymis.
Žingsnis 1
Pagaminkite pyrago įdarą. Supilkite cukrų ant braškių ir išmaišykite. Supilkite 2 valgomuosius šaukštus krakmolo ir vėl išmaišykite. Palikite braškes mirkti cukruje.
Žingsnis 2
Iškočiokite sluoksniuotą tešlą. Kepimo formą išklokite pergamentu arba patepkite augaliniu aliejumi, kad pyragas nesudegtų ir kepdamas lengvai išlįstų iš formos. Tešlą pabarstykite miltais ir iškočiokite taip, kad ji visiškai uždengtų formą, o nuleidus tešlą į formą, jos šonai būtų 2-3 cm pločio. Tolygiai paskirstykite braškes ant tešlos formoje.
Žingsnis 3
Papuoškite tortą braškėmis. Likusią tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite maždaug 1 cm pločio juostelėmis. Juosteles išdėliokite ant pyrago tinkleliu ir jų kraštus prigluskite prie pyrago kraštų.
Žingsnis 4
Iškepkite braškių sluoksniuotą tešlą. Stiklinėje šakute išplakite kiaušinį ir juo iš viršaus aptepkite sluoksniuotą tešlą, aplenkdami įdarą. Pašaukite pyragą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 35-40 minučių. Jei pyragas atrodo nepakankamai iškepęs, sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir palikite dar 15 minučių.
Kategorijos