Publikavimo data: 2024-06-09
Sluoksniuotas tortas "Lazybones".
Šis sluoksniuotas pyragas jus nustebins savo paprastu paruošimu ir subtiliu skoniu. Jei nelabai mėgstate konditeriją, bet mėgstate skanius pyragus, šis receptas jums tikrai patiks. Tortas gaunasi minkštas, pyragaičiai įmirkę, o sviesto kremas juos puikiai papildo. Tortas skoniu primena "Napoleoną" arba visų mėgstamą sovietinį sluoksniuotą tortą. Jūsų šeima ir draugai įvertins jūsų kulinarinį šedevrą ir tikrai nepatikės, kad jam paruošti prireikė ne daugiau kaip 30 minučių. Tai puikus pasirinkimas jūsų šventei.
Žingsnis 1
Atšildytą sluoksniuotą tešlą supjaustykite kvadratėliais. Kiekvieną kvadratą šiek tiek iškočiokite ir peiliu išlyginkite kraštus. Dėkite ant kepimo skardos ant pergamentinio popieriaus ir kiekvieną pyragėlį kepkite 10-15 minučių. Paruoštas pyragas bus aukso spalvos. Atvėsinkite pyragėlius ir perpjaukite į dvi dalis.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Atskirame dubenyje apie 3-4 minutes plakite minkštą sviestą. Palaipsniui į sviestą supilkite sutirštintą pieną. Mišinį plakite, kol taps purus ir minkštas. Į paruoštą kremą įpilkite vanilino ir brendžio. Viską kartu plakite dar 1 minutę. Paruoštą kremą įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 3
Peiliu apipjaustykite pyragus, kad būsimasis pyragas būtų lygus. Apkarpas atidėkite į šalį ir susmulkinkite į trupinius. Šokoladą susmulkinkite peiliu, kad susidarytų nedideli gabalėliai, arba sutarkuokite į trupinius. Surinkite tortą. Išminkykite plakinį lėkštėje, aptepkite sviesto kremu ir apibarstykite šokolado drožlėmis. Taip elkitės su kiekvienu pyragu. Paruošto pyrago kraštus apibarstykite pyragų trupiniais. Viršų papuoškite pagal pageidavimą.
Kategorijos