Sluoksniuotas varškės pyragas su fillo tešla pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Sluoksniuotas varškės pyragas su fillo tešla

Varškės pyragas gaminamas iš filo tešlos. Plona elastinga tešla kartu su varške taps švelniu ir erdviu desertu. Varškėje gausu baltymų, vitaminų ir folio rūgšties. Filo tešlą galima pasigaminti namuose, tačiau procesas pareikalaus daug laiko ir pastangų. Todėl geriau naudoti jau paruoštus šaldytus produktus. Prieš kepant tešlą reikia visiškai atšildyti, kad ji vėl taptų elastinga. Priešingu atveju trapūs ir ne iki galo pakilę tešlos lakštai gali sutrūkti.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
313 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuotas varškės pyragas su fillo tešla Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Giliame dubenyje sumaišykite varškę ir cukrų, įmaišykite grietinę, druską ir vanilę. Išmaišykite iki vientisos masės. Įdaras turi gautis gana skystas, kad geriau įsigertų tešla.

Žingsnis 2

Sluoksniuotas varškės pyragas su fillo tešla Žingsnis 2
Suformuokite pyragą. Į formą įdėkite tokio pat dydžio kaip formos dugnas filė lakštą ir patepkite jį plonu aliejaus sluoksniu. Tada ant viršaus uždėkite kitą sviestu pateptą lakštą. Trečiąjį ir kitus lakštus perpjaukite išilgai per plotį. Supilkite ploną sluoksnį įdaro. Tolygiai jį paskirstykite ir uždenkite puse tešlos lakšto, patepto sviestu. Įdarą ir sviestu pateptą tešlą kaitaliokite, kol įdaras bus paruoštas.

Žingsnis 3

Sluoksniuotas varškės pyragas su fillo tešla Žingsnis 3
Paruoškite pyragą orkaitėje. Laisvus tešlos galus sulenkite į formą, patepkite juos sviestu ir padarykite pyrago įpjovas, apytiksliai padalydami jį į porcijas. Pjūvius patepkite sviestu. Įdėkite formą su pyragu į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 60 minučių. Kepimo metu pyragas pakils, bet vėliau nusistovės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos