Publikavimo data: 2024-06-16
Sluoksniuoti pyragėliai su serbentų džemu
Žiemą serbentų pyragai tinka patiekti prie rytinės arbatos ar kavos. Tai ne tik skanu, bet ir naudinga. Serbentai yra labai stiprus antioksidantas, juose yra labai daug vitamino C, taip reikalingo mums rudens ir žiemos metu. Kad nereikėtų sugaišti daug laiko ruošiant tešlą, galite naudoti paruoštą sluoksniuotą tešlą. Aukštos kokybės sluoksniuota tešla iš parduotuvės yra ne prastesnė už naminę, o pyragus galima paruošti daug kartų greičiau.
Žingsnis 1
Sluoksniuotą tešlą supjaustykite nedideliais 10*10 cm dydžio kvadratėliais. Juos lengvai iškočiokite kočėlu viena kryptimi, kad nepažeistumėte sluoksniuotos tešlos.
Žingsnis 2
Vienoje tešlos kvadrato dalyje peiliu išpjaukite skylutę arba išspauskite skylutę kepimo formele, o kitą dalį patepkite 1-2 valgomaisiais šaukštais serbentų uogienės.
Žingsnis 3
Sudėkite abi dalis taip, kad širdelė būtų viršuje. Šakute suspauskite paplotėlių kraštus. Dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Aptepkite paplotėlių viršų plaktu kiaušiniu. Ant kepimo skardos dėkite iš tešlos išpjautas širdeles. Jos bus naudojamos papuošimui.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 175-180 ℃ ir kepkite paplotėlius apie 25-30 minučių. Jei nuspręsite šiuos pyragėlius gaminti su mieline tešla, prieš kepdami leiskite tešlai šiek tiek pakilti.
Kategorijos