Publikavimo data: 2024-10-23
Sluoksniuoti vol-au-vents su jūros gėrybėmis
"Volovans" yra mėgstamiausias užkandis ant kiekvieno vaišių stalo. Dažniausiai jie gaminami bokštelio formos, tačiau galima pagaminti ir kvadrato formos užkandį. Puikus įdaras - jūros gėrybių kokteilis. Juos reikia troškinti grietinėlėje ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Verta paminėti, kad paruoštus vol-au-vents reikia pripildyti, kai jie atvėsta. Jei šios taisyklės nepaisysite, krepšeliai gali nukristi ir tapti lipnūs.
Žingsnis 1
Paruoškite jūros gėrybių įdarą. Pastatykite keptuvę ant silpnos ugnies, supilkite atšildytas jūros gėrybes ir grietinėlę. Troškinkite po uždaru dangčiu 10-15 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies, kai beveik visas skystis išgaruos.
Žingsnis 2
Suformuokite kvadratėlius. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir iškočiokite stačiakampio formos tešlą. Supjaustykite kvadratėliais ir padarykite įpjovas kiekvieno kvadratėlio perimetru. Stebėkite, kad tešla nebūtų perpjauta iki galo. Kiekvieno kvadrato kraštus patepkite kiaušiniu.
Žingsnis 3
Iškepkite kvadratinius vol-au-vents. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir ant jos atsargiai sudėkite paruoštus vol-au-vents. Šaukite į orkaitę 20 minučių, kol taps auksinės spalvos. Šiek tiek atvėsinkite ir išimkite šerdį. Turėtų gautis kvadratinis krepšelis. Atvėsusius volavans pripildykite jūros gėrybių įdaru su grietinėlės padažu.
Kategorijos