Publikavimo data: 2024-10-12
Sluoksniuotos cukinijų pyrago salotos
Cukinijos yra vienas iš tų unikalių maisto produktų, kurie neturi savito skonio. Be to, cukinijos turi labai mažai kalorijų, daug surišto vandens ir organizmui naudingų medžiagų, ypač kalio ir vitamino C. Dėl šių ypatingų savybių iš cukinijų ruošiami įvairūs patiekalai - salotos, troškiniai, apkepai, blyneliai, blyneliai ir net pyragai. Siūlome išbandyti vieną iš tokio cukinijų pyrago receptų.
Žingsnis 1
Nuplaukite cukinijas ir sutarkuokite jas stambia tarka. Pagardinkite druska ir palikite 3-5 min. Tada išspauskite sultis ir paruoškite tešlą.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite tarkuotas cukinijas, vištienos kiaušinius, pusę smulkintų žolelių, druską ir krakmolą. Cukinijų blynelius galite kepti ne tik su bulvių krakmolu, vietoj jo galite naudoti kvietinius miltus arba kukurūzų krakmolą.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų ir iškepkite cukinijų blynelius. Blynelių skaičius priklauso nuo keptuvės skersmens. Kad pyragas gerai atrodytų, iškepkite jų 3, 5 arba 7.
Žingsnis 4
Paruoškite grybų įdarą. Grybus nuplaukite, jei reikia, nulupkite smėlį ir kietą odelę. Kepkite juos su augaliniu aliejumi, kol iškeps. Nulupkite svogūnus, supjaustykite nedideliais kubeliais ir taip pat pakepinkite.
Žingsnis 5
Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą, likusias smulkintas žoleles ir česnaką. Jei nuspręsite šį pyragą gaminti be majonezo, iš petražolių, česnakų ir alyvuogių aliejaus trintuvu pagaminkite pesto padažą.
Žingsnis 6
Salotų pyragą sudėkite pradėdami nuo cukinijų sluoksnio. Į lėkštę, kurioje ketinate patiekti pyragą, dėkite cukinijų blyną ir aptepkite jį majonezo padažu.
Žingsnis 7
Ant padažo sudėkite grybų įdarą ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Tada įdarą vėl uždenkite cukinijų blynu.
Žingsnis 8
Pakaitomis keiskite, kol bus sudėtas visas pyragas. Geriausia įdarą paskirstyti taip, kad cukinijų blynas būtų paskutinis.
Kategorijos