Publikavimo data: 2025-08-20
Sluoksniuotos grybų salotos su rūkyta vištiena
Grybų salotos su rūkyta vištiena - tai sluoksniais sudėtos ir majonezu išteptos salotos, kurias sudaro kepti grybai ir svogūnai, rūkyta vištienos krūtinėlė, sūdyti kornišonai, virti kiaušiniai ir sūris. Dėl gero ingredientų derinio salotos būna švelnios ir pikantiško skonio, o jų konsistencija - erdvi.
Žingsnis 1
Vyšnias supjaustykite nedideliais gabalėliais ir 5 minutes pakepinkite įkaitintoje keptuvėje be aliejaus. Nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite svogūną mažais kubeliais. Sudėkite svogūną į keptuvę ir kepkite kartu su grybais 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Rūkytą vištienos filė ir marinuotus kornišonus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į paruoštą salotų indą pirmuoju sluoksniu sudėkite rūkytą vištienos filė. Viršų patepkite majonezu. Ant vištienos filė dėkite kornišonų sluoksnį ir taip pat patepkite majonezu.
Žingsnis 3
Ant kornišonų sluoksnio dėkite keptų grybų ir svogūnų sluoksnį, aptepkite majonezu. Nulupkite virtus kiaušinius nuo lukštų ir sutarkuokite juos stambia tarka. Virtus kiaušinius užbarstykite ant salotų ir aptepkite majonezu.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir uždėkite ant salotų kaip paskutinį sluoksnį. Dėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad sūris įsigertų ir būtų dar skanesnis. Patiekite paruoštas salotas.
Kategorijos