Publikavimo data: 2024-05-19
Sluoksniuotos tešlos baklava
Baklava iš sluoksniuotos tešlos yra vienas skaniausių ir garsiausių rytietiškų saldumynų. Baklava iš sluoksniuotos tešlos namuose ruošiama su graikiniais riešutais ir medumi. Paprastas baklavos receptas nereikalauja didelės desertų kepimo patirties. Norint žingsnis po žingsnio paruošti baklavą, reikės sluoksniuotos tešlos ir įdaro. Rinkdamiesi įdarui skirtus riešutų branduolius, turite būti atsargūs, kad į desertą nepatektų lukšto dalių.
Žingsnis 1
Paruoškite baklavos įdarą. Į sausą keptuvę sudėkite nuluptus riešutų branduolius ir maišydami 7-10 min. džiovinkite ant silpnos ugnies. Į atskirą lėkštę sudėkite 15-20 sveikų graikinių riešutų puselių ir kepimo pabaigoje jomis papuoškite baklavą. Džiovintus riešutus sumalkite blenderiu, kad susidarytų stambiagrūdžiai riešutų trupiniai. Susmulkintus riešutus sudėkite į dubenį, suberkite cukraus pudrą ir cinamoną ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Iš atšildytos tešlos atkirpkite tokio dydžio gabalėlį, kad jis užpildytų kepimo formą ir dar liktų 5 cm aukščio kraštas. Šį gabalą iškočiokite kočėlu iki 2 mm storio. Atpjaukite tokį pat tešlos gabalą ir išsaugokite jį paskutiniam pyragui. Taip padengsite visą desertą. Nupjaukite jį ir atidėkite į šalį. Likusią tešlą supjaustykite mažesniais sluoksniais. Įsitikinkite, kad tešlos sluoksnis yra 1 mm storio ir kad kraštai nesilanksto.
Žingsnis 3
Paruoškite desertą. Pirmąjį tešlos sluoksnį patepkite ištirpintu sviestu. Paskleiskite ploną įdaro sluoksnį. Iškočiokite kitą tešlos sluoksnį ir uždenkite įdarą. Sluoksnį vėl patepkite sviestu ir užtepkite šiek tiek įdaro. Taip padarykite kelis tešlos sluoksnius. Uždėję paskutinį įdaro sluoksnį, iškočiokite didesnę tešlą, atidėtą desertui uždengti. Šis sluoksnis turėtų būti toks pat, kaip ir pats pirmasis sluoksnis žemiau. Švelniai užlenkite tešlos kraštus ir prijunkite juos prie apatinio krašto, išlyginkite tešlą rankų pirštais. Kiaušinį įmuškite šakute arba plaktuvu. Teptuku patepkite būsimo deserto paviršių. Ant žalios tešlos peiliu pažymėkite rombus, išilgai ir skersai darydami juosteles. Giliai nepjaustykite, tik pažymėkite formą. Į kiekvieną rombo formą įdėkite po graikinio riešuto puselę. Kepkite baklavą orkaitėje 40 minučių.
Žingsnis 4
Pamirkykite baklavą sirupe. Išimkite desertą iš orkaitės, peiliu supjaustykite baklavą rombais. Atvėsinkite. Puode sumaišykite medų, cukrų ir karštą vandenį. Pastatykite ant ugnies, išmaišykite, palikite užvirti, pavirkite 7-10 minučių. Nuolat maišydami virkite sirupą, kol atsiras plonas karamelės siūlas. Baklavos paviršių užpilkite karštu sirupu. Ypatingą dėmesį skirkite įpjovoms. Palikite skanėstą mirkti 2-8 valandas.
Kategorijos