Sluoksniuotos tešlos įdaras vol-au-vents pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Sluoksniuotos tešlos įdaras vol-au-vents

Šis patiekalas - tai neįprastas kelių rūšių įdarų asortimentas, puikiai derantis su erdviais vol-au-vents. Užkandis pasirodo labai įdomus ir įvairus, neįprastai pateikiamas ir stebina skonių deriniais. Beje, įdaryti vol-au-vents turi kitą pavadinimą - bouchées. Liudviko XV žmona Marija Leščinska (Maria Leszczynska) išrado patiekalus, kuriuos galima suvalgyti vienu kąsniu. Jie buvo vadinami "bouchées à la reine", t. y. "karalienės pyragaičiais".
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
301 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuotos tešlos įdaras vol-au-vents Žingsnis 1
Paruoškite orlaides. Vieną tešlos lakštą iškočiokite miltais ir naudodami kepimo žiedą išpjaukite 9 vienodus apskritimus. Tą patį pakartokite su antruoju tešlos lakštu. Pusę apskritimų atidėkite į šalį, o iš likusių apskritimų išpjaukite vidurį, palikdami žiedą. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir ant jo sudėkite tešlos apskritimus. Tada ant jų uždėkite paruoštus žiedus ir lengvai prispauskite. Į atskirą indą įmuškite kiaušinį, šiek tiek jį suplakite ir juo patepkite vol-au-vents. Pašaukite juos į 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 20-25 minutėms.

Žingsnis 2

Sluoksniuotos tešlos įdaras vol-au-vents Žingsnis 2
Pradėkite ruošti įdarą. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir padėkite ant ugnies, kad įkaistų. Kai keptuvė įkaista, sudėkite smulkintą svogūną. Lengvai pakepinkite daržoves, pamaišydami, po to išdėliokite vištienos filė gabalėlius. Apibarstykite druska, pipirais, paprikomis ir gerai išmaišykite. Kepkite faršą dar 5 minutes, kol vištiena visiškai iškeps. Tada nukelkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Sluoksniuotos tešlos įdaras vol-au-vents Žingsnis 3
Baigti gaminti. Į gilų dubenį sudėkite šprotus, nuspauskite aliejų. Po to į žuvį sudėkite smulkintus vištienos kiaušinius ir česnaką. Kruopščiai išmaišykite ingredientus šakute, tada sumaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Sluoksniuotos tešlos įdaras vol-au-vents Žingsnis 4
Surinkite patiekalą. Paruoštą vol-au-vents padalykite į 3 dalis. Pirmuosius tris "krepšelius" pripildykite vištienos ir sūrio įdaru. Antrąją "volovėnų" dalį pripildykite šprotais ir kiaušinių salotomis. Likusius "krepšelius" pripildykite grietinėlės sūriu ir ant viršaus uždėkite raudonųjų ikrų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos