Publikavimo data: 2024-06-23
Sluoksniuotos tešlos kepiniai su burokėliais
"Volovans", kaip ir kiti sluoksniuotos tešlos gaminiai, pas mus atkeliavo iš Prancūzijos. Tai aukštos apvalios, ovalios ar bet kokios kitos formos dėžutės, naudojamos karštiems ar šaltiems užkandžiams ruošti. Šio patiekalo patogumas slypi tame, kad volovanus ir įdarą galima paruošti iš anksto ir sujungti tik prieš patiekiant, kad tešla nesuminkštėtų nuo sultingo įdaro. Įdarui galima naudoti beveik visas šventiniam stalui skirtas salotas.
Žingsnis 1
Paruoškite orlaides. Tešlą iškočiokite į maždaug 5 mm storio lakštą. Iškirpkite 10 apskritimų, penkiuose iš jų išpjaukite mažesnius apskritimus, kad susidarytų žiedai. Didesnius apskritimus patepkite baltymu, porą kartų subadykite šakute ir sudėkite į kepimo indą. Ant jų sudėkite tešlos žiedus. Kepkite vol-au-vents 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Burokėlius sumaišykite su česnaku, druska, pipirais, saulėgrąžų aliejumi ir citrinos sultimis ir gerai išmaišykite. Įdarą užtepkite ant atvėsusių voljerų.
Kategorijos