Publikavimo data: 2024-06-23
Sluoksniuotos tešlos kepiniai volovanes
"Volovanes" yra prancūzų virtuvės klasika. Jie gaminami iš sluoksniuotos tešlos ir kepami cilindro formos. Jie pripildomi įdaru, todėl šis patiekalas dar vadinamas vol-au-vant. Įdarytą krepšelį galima užpilti padažu, apibarstyti sūriu ir vėl iškepti. Prancūziškas žodis verčiamas kaip "skrendantis vėjyje". Esmė ta, kad plokšti sluoksniuotos tešlos gabalėliai orkaitėje pakyla ir virsta nedideliu bokšteliu.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Pašildykite pieną ir supilkite jį į dubenį. Atskirame dubenyje atskieskite mieles. Supilkite jas į pagrindinį dubenį, įmuškite kiaušinį. Suberkite cukrų ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės ir lėtai supilkite miltus. Tada supilkite ištirpintą sviestą. Gerai išminkykite tešlą. Ji turėtų tapti vientisa. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 3 valandoms.
Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą. Tešlą iškočiokite taip, kad susidarytų 1-1,5 cm storio sluoksnis. Ant jo užtepkite pusę sviesto ir perlenkite tešlą per pusę. Dėkite likusį sviestą ir vėl sulenkite per pusę. Pabarstykite miltais ir iškočiokite. Dar kartą sulenkite, pabarstykite ir iškočiokite. Taip darykite dar 8 kartus.
Žingsnis 3
Pagaminkite vol-au-vents ir iškepkite juos. Iškočiokite tešlą ir didesne forma išpjaukite lyginį skaičių apskritimų. Pusę apskritimų atidėkite į šalį. Tai bus dugnai. Mažesne formele išpjaukite apskritimą viduryje likusių. Taip suformuosite žiedą, kuris bus kraštas. Dugnus patepkite kiaušiniu ir uždėkite šonus. Dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.
Kategorijos