Publikavimo data: 2025-08-18
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su itališka meringe
Kažkada gaminau šią beeringą pyragui ir pamaniau, kad ji puikiai tiktų su sluoksniuota tešla. Ji skani ir lengvai pagaminama.
Žingsnis 1
Suvyniokite 30 cm ilgio folijos gabalą per pusę išilgai plačiosios pusės ir tada susukite į vamzdelį, stengdamiesi, kad jis būtų stambesnis.
Žingsnis 2
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite atšildytą sluoksniuotą tešlą į stačiakampį. Supjaustykite tešlą juostelėmis.
Žingsnis 3
Ant folijos ruošinio suvyniokite tešlos juosteles taip, kad jos šiek tiek persidengtų.
Žingsnis 4
Paruoštus vamzdelius atsargiai perkelkite į kepimo skardą, patepkite kiaušinio tryniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių 180˚C temperatūroje.
Žingsnis 5
Paruoškite meringą. Pirmiausia maišytuvo dubenyje vidutiniu greičiu išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos, kol susidarys minkštos viršūnės.
Žingsnis 6
Puode sunkiu dugnu sumaišykite cukrų ir vandenį. Pastatykite ant viryklės ir kaitinkite ant vidutinės ugnies 2 minutes, maišydami silikonine mentele. Cukrus turėtų ištirpti. Padidinkite kaitrą ir maišydami cukraus mišinį kaitinkite dar 3 minutes. Jis taps labai karštas ir pradės burbuliuoti. Stenkitės ilgiau nekaitinti, nes sudegęs cukrus greitai pradės kietėti ir kristalizuotis, todėl bus sunku jį supilti.
Žingsnis 7
Toliau plakant baltymus, plona srovele supilkite cukraus mišinį. Plakite dideliu greičiu 6-7 minutes. Mišinys turi būti puri balta masė.
Žingsnis 8
Leiskite porą minučių atvėsti. Atsargiai nuimkite foliją nuo plataus krašto.
Žingsnis 9
Perkelkite meringą į didelį maišelį. Antgalių neprireiks. Nupjaukite maišelio galiuką ir iš abiejų pusių į vamzdelius pilkite meringą, kol ji bus visiškai užpildyta.
Kategorijos