Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su itališka meringe pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su itališka meringe

Kažkada gaminau šią beeringą pyragui ir pamaniau, kad ji puikiai tiktų su sluoksniuota tešla. Ji skani ir lengvai pagaminama.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
247 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
45 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.96/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su itališka meringe Žingsnis 1
Suvyniokite 30 cm ilgio folijos gabalą per pusę išilgai plačiosios pusės ir tada susukite į vamzdelį, stengdamiesi, kad jis būtų stambesnis.

Žingsnis 2

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su itališka meringe Žingsnis 2
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite atšildytą sluoksniuotą tešlą į stačiakampį. Supjaustykite tešlą juostelėmis.

Žingsnis 3

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su itališka meringe Žingsnis 3
Ant folijos ruošinio suvyniokite tešlos juosteles taip, kad jos šiek tiek persidengtų.

Žingsnis 4

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su itališka meringe Žingsnis 4
Paruoštus vamzdelius atsargiai perkelkite į kepimo skardą, patepkite kiaušinio tryniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių 180˚C temperatūroje.

Žingsnis 5

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su itališka meringe Žingsnis 5
Paruoškite meringą. Pirmiausia maišytuvo dubenyje vidutiniu greičiu išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos, kol susidarys minkštos viršūnės.

Žingsnis 6

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su itališka meringe Žingsnis 6
Puode sunkiu dugnu sumaišykite cukrų ir vandenį. Pastatykite ant viryklės ir kaitinkite ant vidutinės ugnies 2 minutes, maišydami silikonine mentele. Cukrus turėtų ištirpti. Padidinkite kaitrą ir maišydami cukraus mišinį kaitinkite dar 3 minutes. Jis taps labai karštas ir pradės burbuliuoti. Stenkitės ilgiau nekaitinti, nes sudegęs cukrus greitai pradės kietėti ir kristalizuotis, todėl bus sunku jį supilti.

Žingsnis 7

Toliau plakant baltymus, plona srovele supilkite cukraus mišinį. Plakite dideliu greičiu 6-7 minutes. Mišinys turi būti puri balta masė.

Žingsnis 8

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su itališka meringe Žingsnis 8
Leiskite porą minučių atvėsti. Atsargiai nuimkite foliją nuo plataus krašto.

Žingsnis 9

Perkelkite meringą į didelį maišelį. Antgalių neprireiks. Nupjaukite maišelio galiuką ir iš abiejų pusių į vamzdelius pilkite meringą, kol ji bus visiškai užpildyta.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, lengva, turi bendrų alergenų, popietės užkandis, užkandis, sausainiai, šokoladas, kakavos desertai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kakavos sausainiai, kakavos kepiniai

Kategorijos