Publikavimo data: 2025-08-16
Sluoksniuotos tešlos pyragas su mėlynėmis
Uogų pyragai visada būna labai kvapnūs. Tokius kepinius ypač malonu valgyti šaltuoju metų laiku, kai nebėra šviežių vaisių ir uogų. Tačiau galite nusipirkti šaldytų ir iš sluoksniuotos tešlos greitai ir skaniai iškepti pyragą, pavyzdžiui, su mėlynėmis. Uogų skonis saldžiarūgštis, bet ne rūgštus. Ji puikiai atsiskleidžia kepant, pripildydama naujų malonių atspalvių.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į mėlynes suberkite cukrų ir krakmolą ir išmaišykite. Tai daroma tam, kad pyragas "neplauktų" dėl uogų sulčių.
Žingsnis 2
Paruoškite sluoksniuotos tešlos pyragą su mėlynėmis. Tešlą iškočiokite į tolygų sluoksnį. Į vidurį sudėkite uogų įdarą. Užlenkite kraštus ir patepkite kiaušinio tryniu. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.
Kategorijos