Publikavimo data: 2024-05-01
Sluoksniuotos tešlos štrudelis be mielinės tešlos
Strudelis su obuoliais iš sluoksniuotos tešlos be mielių - tai aromatingas naminis pyragas, kurį lengva paruošti per trumpą laiką. Žingsnis po žingsnio pateikiamas štrudelio iš sluoksniuotos tešlos be mielinės tešlos receptas, kurį sudaro produktų paruošimas, pyrago formavimas ir kepimas orkaitėje. Geriau imti žalius obuolius, jie duoda mažiau sulčių. Į įdarą dažnai dedama riešutų. Jie gali būti bet kokios rūšies. Paruoštą pyragą prieš patiekiant reikia šiek tiek atvėsinti ir apibarstyti cukraus pudra.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite obuolius, cukrų, vanilę ir cinamoną, maišydami kepkite 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Suformuokite štrudelį. Pabarstykite stalą miltais. Iškočiokite 0,5 cm storio tešlą. Riešutus sumaišykite su džiūvėsėliais. Mišiniu tolygiai apibarstykite tešlą ir ant viršaus sudėkite obuolių įdarą. Suvyniokite į tvirtą ritinį. Viršų aptepkite kiaušinio tryniu.
Žingsnis 3
Iškepkite štrudelį. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Atsargiai perkelkite tešlą ant kepimo skardos. Kepkite 30-40 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Paruoštą štrudelį atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
Kategorijos