Publikavimo data: 2024-04-28
Sluoksniuotos tešlos štrudelis su obuoliais
Pagrindinė klasikinio obuolių štrudelio gaminimo paslaptis - labai plona, švelni tešla. Yra legenda, kad per tinkamai paruoštą tešlą galima perskaityti laikraštį - ji tokia skaidri ir nesunki. Tačiau tokiam rezultatui pasiekti prireiks ne vienerių metų praktikos, todėl šis štrudelio iš sluoksniuotos tešlos receptas labiau tinka namų sąlygomis, nes nereikalauja ypatingų įgūdžių, o rezultatas išeis ne ką prastesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Obuolius supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su cukrumi, 1 valgomuoju šaukštu miltų ir cinamonu. Kruopščiai išmaišykite ir palikite masę 20 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Susukite ritinį. Pabarstykite stalą likusiais miltais ir iškočiokite ant jo stačiakampio formos tešlą. Atidėkite 3-5 cm nuo vieno krašto ir sudėkite įdarą. Stipriai susukite vyniotinį, bet būkite atsargūs, kad nepažeistumėte tešlos.
Žingsnis 3
Paruoškite štrudelį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir tuo pat metu įmuškite kiaušinį. Dėkite štrudelį ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos, patepkite kiaušiniu. Dėkite štrudelį į orkaitę ir kepkite 30-40 minučių, kol paruduos.
Kategorijos