Sluoksniuotos tešlos štrudelis su obuoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Sluoksniuotos tešlos štrudelis su obuoliais

Pagrindinė klasikinio obuolių štrudelio gaminimo paslaptis - labai plona, švelni tešla. Yra legenda, kad per tinkamai paruoštą tešlą galima perskaityti laikraštį - ji tokia skaidri ir nesunki. Tačiau tokiam rezultatui pasiekti prireiks ne vienerių metų praktikos, todėl šis štrudelio iš sluoksniuotos tešlos receptas labiau tinka namų sąlygomis, nes nereikalauja ypatingų įgūdžių, o rezultatas išeis ne ką prastesnis.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
189 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
33 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.19/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Sluoksniuotos tešlos štrudelis su obuoliais Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Obuolius supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su cukrumi, 1 valgomuoju šaukštu miltų ir cinamonu. Kruopščiai išmaišykite ir palikite masę 20 minučių pastovėti.

Žingsnis 2

Sluoksniuotos tešlos štrudelis su obuoliais Žingsnis 2
Susukite ritinį. Pabarstykite stalą likusiais miltais ir iškočiokite ant jo stačiakampio formos tešlą. Atidėkite 3-5 cm nuo vieno krašto ir sudėkite įdarą. Stipriai susukite vyniotinį, bet būkite atsargūs, kad nepažeistumėte tešlos.

Žingsnis 3

Sluoksniuotos tešlos štrudelis su obuoliais Žingsnis 3
Paruoškite štrudelį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir tuo pat metu įmuškite kiaušinį. Dėkite štrudelį ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos, patepkite kiaušiniu. Dėkite štrudelį į orkaitę ir kepkite 30-40 minučių, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, medaus sezonas, riešutų sezonas, obuolių sezonas, štrudelis, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga, obuolių štrudelis, kepimas su obuoliais, sluoksniuotos tešlos štrudelis, kepimas su vaisiais

Kategorijos