Sluoksniuotos tešlos štrudelis su obuoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Sluoksniuotos tešlos štrudelis su obuoliais

Pagrindinė klasikinio obuolių štrudelio gaminimo paslaptis - labai plona, švelni tešla. Yra legenda, kad per tinkamai paruoštą tešlą galima perskaityti laikraštį - ji tokia skaidri ir nesunki. Tačiau tokiam rezultatui pasiekti prireiks ne vienerių metų praktikos, todėl šis štrudelio iš sluoksniuotos tešlos receptas labiau tinka namų sąlygomis, nes nereikalauja ypatingų įgūdžių, o rezultatas išeis ne ką prastesnis.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
189 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
33 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.19/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuotos tešlos štrudelis su obuoliais Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Obuolius supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su cukrumi, 1 valgomuoju šaukštu miltų ir cinamonu. Kruopščiai išmaišykite ir palikite masę 20 minučių pastovėti.

Žingsnis 2

Sluoksniuotos tešlos štrudelis su obuoliais Žingsnis 2
Susukite ritinį. Pabarstykite stalą likusiais miltais ir iškočiokite ant jo stačiakampio formos tešlą. Atidėkite 3-5 cm nuo vieno krašto ir sudėkite įdarą. Stipriai susukite vyniotinį, bet būkite atsargūs, kad nepažeistumėte tešlos.

Žingsnis 3

Sluoksniuotos tešlos štrudelis su obuoliais Žingsnis 3
Paruoškite štrudelį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir tuo pat metu įmuškite kiaušinį. Dėkite štrudelį ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos, patepkite kiaušiniu. Dėkite štrudelį į orkaitę ir kepkite 30-40 minučių, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos