Publikavimo data: 2024-06-15
Sluoksniuotos tešlos svarainių pyragas
Viduržemio jūros regione svarainiai buvo meilės ir vaisingumo simbolis. Dėl didelio vitaminų ir mikroelementų kiekio - ląstelienos, pektino, vitaminų A, B, C ir E, kalcio, magnio ir daugelio kitų - jie priskiriami vaistiniams augalams. Cidonijos yra rūgštaus ir klampaus skonio, todėl jas dažniau mėgstama naudoti desertuose, kompotuose ir kepiniuose. Cidonijos ypač gerai dera su riešutais, cinamonu ir pakankamu kiekiu cukraus. Geriau rinktis ryškios geltonos spalvos, netamsėjančius vaisius.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Sudėkite svarainius, smulkintus graikinius riešutus ir cinamoną. Įdarą karamelizuokite 20 minučių, kol svarainiai suminkštės. Išimkite svarainius ir atvėsinkite įdarą bei sirupą, kuriame jis virė.
Žingsnis 2
Iškepkite svarainių pyragą. Sluoksniuotą tešlą padalykite į dvi dalis ir atsargiai iškočiokite. Vienoje dalyje padarykite nedidelius įpjovimus. Kepimo formą patepkite augaliniu aliejumi, sudėkite ant jos nenupjautą tešlą ir padarykite apvadą. Ant tešlos tolygiai išdėliokite svarainius, viršų uždenkite įpjauta tešlos dalimi, užlenkite tešlos kraštus. Pyragą aptepkite plaktu kiaušinio tryniu. Įdėkite kepimo skardą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 20-30 minučių.
Kategorijos