Sluoksniuotos tešlos volovanai su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Sluoksniuotos tešlos volovanai su grybais

Volavanams gaminti naudojama mielinė tešla be mielių. Ji mažai kyla, ilgiau išsilaiko nei mielinė tešla ir ją lengviau iškočioti. Sluoksniuotos tešlos nereikėtų per ilgai laikyti kambario temperatūroje, nes į ją įsigers aliejus, sluoksniai sulips, o kraštai ir viršutinis sluoksnis išsausės. Todėl, kai nedirbate su kuria nors tešlos dalimi, geriausia ją uždengti drėgnu rankšluosčiu.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
192 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 5/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuotos tešlos volovanai su grybais Žingsnis 1
Paruoškite sluoksniuotą tešlą. Tešlą iškočiokite 0,5 cm storio. Naudodami apvalią formą išpjaukite 16 skylučių. Naudodami mažesnę apvalią formą, pusėje anksčiau padarytų apvalių formų padarykite skylutes, kad susidarytų žiedas. Sudėkite apskritimus ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos, patepkite juos kiaušiniu, ant viršaus uždėkite tešlos žiedus ir lengvai prispauskite. Pašaukite į vidurinę orkaitės dalį 20 minučių.

Žingsnis 2

Sluoksniuotos tešlos volovanai su grybais Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sudėkite grybus bei svogūnus. Kepkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių, kol išgaruos skystis. Grybus sumaišykite su česnaku.

Žingsnis 3

Sluoksniuotos tešlos volovanai su grybais Žingsnis 3
Paruoškite vol-au-vents su grybais. Atvėsinkite voveraites ir į kiekvieną įdėkite po 1/2 šaukštelio grietinės ir grybų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos