Publikavimo data: 2024-06-23
Sluoksniuotos tešlos volovanai su grybais
Volavanams gaminti naudojama mielinė tešla be mielių. Ji mažai kyla, ilgiau išsilaiko nei mielinė tešla ir ją lengviau iškočioti. Sluoksniuotos tešlos nereikėtų per ilgai laikyti kambario temperatūroje, nes į ją įsigers aliejus, sluoksniai sulips, o kraštai ir viršutinis sluoksnis išsausės. Todėl, kai nedirbate su kuria nors tešlos dalimi, geriausia ją uždengti drėgnu rankšluosčiu.
Žingsnis 1
Paruoškite sluoksniuotą tešlą. Tešlą iškočiokite 0,5 cm storio. Naudodami apvalią formą išpjaukite 16 skylučių. Naudodami mažesnę apvalią formą, pusėje anksčiau padarytų apvalių formų padarykite skylutes, kad susidarytų žiedas. Sudėkite apskritimus ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos, patepkite juos kiaušiniu, ant viršaus uždėkite tešlos žiedus ir lengvai prispauskite. Pašaukite į vidurinę orkaitės dalį 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sudėkite grybus bei svogūnus. Kepkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių, kol išgaruos skystis. Grybus sumaišykite su česnaku.
Žingsnis 3
Paruoškite vol-au-vents su grybais. Atvėsinkite voveraites ir į kiekvieną įdėkite po 1/2 šaukštelio grietinės ir grybų.
Kategorijos