Publikavimo data: 2024-06-23
Sluoksniuotos tešlos volovanai su ikrais
"Volovanes" yra prancūziškos kilmės užkandis, kuris pažodžiui verčiamas kaip "skraidantis vėjyje". Jos buvo sukurtos vietoj smėlio pyragėlių, kad patiekalas būtų grakštesnis ir nesunkus. Pagrindinė gaminimo taisyklė - naudoti sluoksniuotą tešlą. Gaminių dydis gali būti įvairus, tačiau dažniausiai dideli vol-au-vents yra įdaryti mėsa, bulvėmis ir kitais antraisiais patiekalais. Populiariausiu laikomas sluoksniuotos tešlos derinys su raudonaisiais ikrais.
Žingsnis 1
Paruoškite vol-au-vents pagrindą. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir sudėkite ant jo sluoksniuotą tešlą. Naudodami apvalią formą išpjaukite 16 apskritimų. Į 8 iš jų įsmeikite šakute ir sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Likusiuose aštuoniuose apskritimuose mažesne formele padarykite skylutes. Visus apskritimus per kraštus patepkite kiaušiniu, sudėkite ant jų žiedus ir lengvai prispauskite. Kepkite orkaitėje 13-15 minučių, kol paruduos.
Žingsnis 2
Paruoškite orlaides. Į paruoštus volavansus įdėkite maždaug po 1 šaukštelį menkės kepenėlių ir krapų ir ant kiekvieno uždėkite tiek pat raudonųjų ikrų.
Kategorijos