Publikavimo data: 2024-06-23
Sluoksniuotos tešlos volovanai su uogomis
"Volovane" - tai prancūziškas patiekalas, kuris yra mažas "krepšelis" iš sluoksniuotos tešlos. Jie primena tartaletes: iškepta tešla pakyla ir suformuoja nedidelį bokštą, kuris vėliau pripildomas įvairiais įdarais. Sluoksniuotos tešlos "volovane" yra skanus pyragas, kurį papildo šviežios uogos ir medus. Patiekalas gaunasi orus ir labai švelnus. Beje, jei norisi, įdarą galima keisti, kad užkandis taptų dar įdomesnis.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Paruoštą tešlą iškočiokite. Tada paimkite stiklinę arba kepimo žiedą ir iš tešlos išpjaukite vienodo dydžio apskritimus. Gautus gabalėlius padalykite į 3 dalis. Vieną atidėkite į šalį, o iš kitų dviejų, palikdami žiedą, išpjaukite mažus apskritimus.
Žingsnis 2
Paruoškite orlaides. Įjunkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite pergamentinio popieriaus lakštu, tada ant jo sudėkite tešlos apskritimus. Ant viršaus dėkite žiedus - po du žiedus viename gabalėlyje. Būsimus vol-au-vents aptepkite kiaušinio tryniu ir 25 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos