Publikavimo data: 2024-06-23
Sluoksniuotos tešlos volovanes namuose
"Volovane" - tai prancūziškas užkandis, pagamintas iš sluoksniuotos tešlos. Paprastai patiekalas yra nedidelio apskritimo formos, tačiau dažnai ji keičiama ir gaminami stačiakampiai, ovalūs arba kvadratiniai volovėnai. Be to, užkandis dažnai papildomas įdaru, kuris gali skirtis priklausomai nuo asmeninių pageidavimų. Sluoksniuotos tešlos volovėnai yra nesudėtingas ir kartu labai subtilus užkandis. Aguonų sėklos gali padėti paįvairinti jo skonį, suteikdamos malonų riešutų poskonį.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą. Pabarstykite darbo paviršių miltais. Po to išklokite tešlą ir iškočiokite ją taip, kad storis neviršytų 5-7 mm. Tada paimkite kepimo žiedą arba stiklinę ir iš tešlos išpjaukite 8 vienodus apskritimus. Tada pusę jų atidėkite į šalį, o iš likusių išpjaukite dar vieną mažesnį apskritimą, kad gautumėte žiedą.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Įkaitinkite orkaitę iki 190-200 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, ant jo išdėliokite tešlos apskritimus. Ant ruošinių dėkite išpjaustytus žiedus, taip suformuodami šonus. Aptepkite vol-au-vents kiaušinio baltymu ir pabarstykite aguonomis. Dėkite patiekalą į įkaitintą orkaitę, kol iškeps.
Kategorijos