Publikavimo data: 2024-05-25
Slyvos, marinuotos su česnakais
Slyva - nuostabus vaisius. Iš jų galima gaminti saldžias uogienes, kompotus ir desertus. Iš slyvų galima gaminti pikantiškus padažus ir užkandžius. Pavyzdžiui, Gruzijoje iš slyvų gaminamas garsusis tkemali padažas. Šis vaisius įdomus tuo, kad skirtingai atsiskleidžia jo gastronominės savybės derinant su įvairiais produktais. Slyvos, marinuotos su česnakais, tampa malonaus skonio. Vaisius galima marinuoti žiemai. Receptas labai paprastas.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Cukrų ir druską supilkite į puodą su vandeniu, supilkite actą. Išmaišykite ir palaukite, kol marinatas užvirs.
Žingsnis 2
Kol marinatas verda, paruoškite vaisius. Į kiekvieną slyvą įdėkite česnako (jei skiltelės didelės, jas perpjaukite).
Žingsnis 3
Paruoškite marinuotas slyvas. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po 2 žirnelius raudonėlio pipirų ir gvazdikėlių. Ant viršaus sudėkite paruoštas slyvas. Vaisius stiklainiuose užpilkite ką tik nuo ugnies nuimtu marinatu. Uždenkite dangteliais ir palikite 30 minučių. Tada marinatą nukoškite į puodą, dar kartą užvirinkite ir vėl užpilkite marinatą ant stiklainių turinio. Iš karto stiklainius uždarykite dangteliais. Suvyniokite juos į šiltą antklodę ir palikite visiškai atvėsti kambario temperatūroje 8-10 valandų.
Kategorijos